Kontakta oss gärna

Du kan ringa själv under våra öppettider, chatta med oss eller fylla i ett kontaktformulär här intill så hör vi av oss till dig så snart som möjligt.

Ring 020-840000

Du kan ringa till oss gratis när du vill under våra öppettider. Du behöver inte ha bestämt dig för att sluta röka eller snusa för att ringa. Vi kan svara på dina frågor och ge dig stöd i att komma fram till hur just du ska genomföra ditt eventuella snus- eller rökstopp.

Du är förstås lika välkommen att ta kontakt med oss om du redan har hunnit sluta med tobak och har frågor eller önskar stöd för att inte falla tillbaka.

Du som är närstående och oroar dig för någon annans tobaksbruk kan också få stöd av oss. 

Har du andra frågor som är kopplade till vår tjänst, tobak eller tobaksavvänjning på något sätt kan du fylla i ett kontaktformulär så återkopplar vi så snart vi kan. 

 

Chatta med oss

Du kan chatta med oss under våra öppettider. Du är anonym och allt som skrivs stannar mellan dig och rådgivaren. Du kommer direkt in på på chatten och kan börja skriva. Chatten har hög prioritet och vi svarar så fort vi kan. Lämnar du chatten så kan du gå tillbaka och läsa vårt svar senare om du inte stängt ner chatten. Välkommen! 

Starta chatten här.

 

Vi som svarar

Vi svarar på dina frågor om tobak och ger dig stöd i att komma fram till hur just du ska genomföra ditt  snus- eller rökstopp. 

Även du som är närstående och oroar dig för någon annans tobaksbruk eller vill stötta någon som håller på att sluta kan vända dig till oss. 

Vi svarar också på samtal och erbjuder handledning till vårdpersonal om tobaksavvänjning.

Rådgivarna på Sluta-Röka-Linjen är kvalificerade tobaksavvänjare med olika yrkesbakgrunder till exempel:

  • Tandvårdspersonal
  • Sjukvårdspersonal
  • Hälsopedagoger
  • Folkhälsovetare
  • Beteendevetare

Rådgivarna har tystnadsplikt och följer offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).