Hjälp oss sprida sluta röka-kampanj på olika språk

I samarbete med Hjärt-Lungfonden tog Sluta-röka-linjen fram en kampanj på flera olika språk som syftar till att uppmuntra fler att ta chansen att sluta röka.

Vi har i kampanjen valt att fokusera på de snabba positiva hälsoeffekterna av rökstopp och ser då möjligheten att vända den oro som finns till en möjlighet att själv påverka sin hälsa.

Vill nå ut till fler

Rökning bidrar till en ojämlik hälsa. Därför vill vi att alla, oavsett språk, får tillgång till stöd. Sluta-röka-linjen erbjuder sedan tidigare stöd på flera olika språk. Just nu lanserar vi därför kampanjen ”Rökstopp förbättrar din hälsa direkt” på arabiska, somaliska, persiska och engelska. Vi hoppas att ni vill hjälpa oss att sprida kampanjen i sociala medier. Allt material hittar ni här på sidan.

Så fungerar Sluta-röka-linjen

Sluta-röka-linjen är en kostnadsfri nationell stödlinje för alla som vill sluta med tobak eller ha stöd att inte börja igen. Vi erbjuder ett individanpassat stöd inom tobaksavvänjning på flera språk via telefon och chatt. Sluta-röka-linjen kan därmed avlasta vården och bidra till minskat tobaksbruk i hela befolkningen.

– Vi är glada att få möjlighet att göra den här kampanjen tillsammans med Sluta-röka-linjen. Tobaksrökning orsakar en rad sjukdomar, framför allt i våra hjärtan, kärl och lungor. Därför känns det angeläget att sprida budskap som får fler att sluta röka, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Den som önskar stöd på annat språk än svenska kan fylla i ett kontaktformulär på vår hemsida (www.slutarokalinjen.se/other-languages). Sluta-röka-linjen ringer upp personen med tolk eller flerspråkig rådgivare så fort som möjligt.

Filmer för sociala medier

Här kan du ladda ner filmerna på olika språk. Klicka på respektive länk. Längst ner till höger på varje film finns tre prickar som du kan klicka på för att få fram alternativet "ladda ner". 

Sluta-röka-kampanj på arabiska.

Sluta-röka-kampanj på somaliska.

Sluta-röka-kampanj på persiska.

Sluta-röka-kampanj på engelska.

Sluta-röka-kampanj på svenska.

Publicerad: 2020-05-05