Webbinarium om Sluta-röka-linjens stöd till vårdgivare

Möter du personer som använder tobaks- eller nikotinprodukter i ditt arbete? Välkommen till Sluta-röka-linjens webbinarium om användningen av tobak- och nikotin i Sverige och om hur vi tillsammans kan hjälpa fler att sluta.

I 25 år har Sluta-röka-linjen hjälpt människor att sluta med tobak och nikotin. De senaste 20 åren har andelen rökare i Sverige minskat kraftigt och ligger nu på cirka sex procent, men vi möter fortsatt nya utmaningar:

  • Rökningen är ojämnt fördelad mellan grupper, och är till exempel vanligare bland personer med kort utbildning respektive psykisk ohälsa.
  • Antalet snusare ökar.
  • Användning av nya nikotinprodukter, såsom e-cigaretter och vitt snus har ökat kraftigt bland unga.

Du som arbetar inom vård och omsorg kan vara till hjälp för personer som vill sluta med tobak. Därför erbjuder Sluta-röka-linjen även stöd till vårdgivare och andra verksamheter, bland annat genom remittering, handledning och informationsmaterial.

Välkommen att delta i ett webbinarium som handlar om hur användningen av tobak och nikotin ser ut i dag och om hur Sluta-röka-linjen kan stötta dig i din yrkesroll så att vi tillsammans kan hälpa fler att sluta.

Datum och tid: Torsdag 21 mars 2024 kl. 14.30-15.15

Plats: Microsoft Teams. Vi skickar en länk via e-post några dagar innan webbinariet.

Målgrupp: Du som i ditt arbete möter personer som använder tobaks- eller nikotinprodukter.

Anmälan: Fyll i anmälingsformuläret på den här sidan, senast 20 mars. 

Webbinariet är kostnadsfritt.

Anmälan

Om Sluta-röka-linjen

Sluta-röka-linjen är en statligt finansierad nationell, kostnadsfri stödlinje för alla som har funderingar kring att sluta röka eller snusa. Vi ger samtalsstöd via telefon och chatt.

Rådgivarna som arbetar med samtalen är kvalificerade tobaksavvänjare och har en bakgrund inom vård-, tandvård, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap och hälsopedagogik.

Driften sker inom Region Stockholm och verksamheten finansieras huvudsakligen från Socialdepartementet.